• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Succes voor Sam Janmaat bij NJJK Korte Baan

vrijdag 21 december 2018

Ook onze ambassadeur Sam Janmaat zwom, net als Querijn Hensen, zijn wedstrijden tijdens de NJJK Korte Baan in het Pieter van de Hoogeband-zwembad in Eindhoven. Ondanks dat Sam is uitgekeurd door de IPC voor het paralympisch zwemmen, heeft en houdt hij zijn beperking. Dat verandert helaas niet. Sam heeft hier dus best moeite mee, wat logisch is. Door zijn beperking, Sam heeft een heupafwijking, blijft hij minder kracht houden met start- en keerpunten, onderwaterfase en andere technische punten.

De heupafwijking heeft hij nou eenmaal, maar Sam is Sam en hij geeft niet zomaar op. Dus hij gaat door met waar hij goed in is en waar hij zoveel plezier aan beleeft en dat is: zwemmen (en dat zo hard en goed mogelijk). 

Sam heeft vier valide limieten behaald om mee te mogen doen met de NJJK. Dat zijn de 50 vlinder, 50 rug,,100 rug en de 200 vrij. Op vrijdag moest Sam meteen twee pittige afstanden zwemmen. Hij begon met de 200 vrij en zwom een prachtig pr! Binnen een half uur starten op de 100 rug was dus iets te snel erna. Hij zwom deze afstand net boven zijn pr.

De volgende dag de 50 rug in een hele mooie tijd van 27.77! Met die prestatie is Sam de nr 10 van Nederland in zijn leeftijdsklasse.

Zondag de 50 vlinder, ook weer met een mooi pr, 27.17.

Samenvattend: het was een mooi toernooi voor Sam!

Het plezier en de goede sfeer onderling met de zwemmers van ZPC Amersfoort is zo mooi om te zien.

Zo blijkt maar weer : Je kunt meer dan je denkt! 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier