• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Nieuwjaarsgroet Eric Borgts

vrijdag 27 december 2019

Terugblikken en vooruitkijken,

Tijdens deze donkere dagen is het goed om tijd en rust te nemen. Met de mensen die je liefhebt kijk je tijdens de feestdagen terug op het jaar en blik je vooruit naar de toekomst naar de start van het derde decennium van de 21ste eeuw. Het jaar is gestart! Ik wens u het allerbeste voor 2020. Tijdens de laatste dag van 2019 hebben wij een mooi evenement meegemaakt. In de Soester Duinen was de G-cross een van de onderdelen van de Sylvestercross.

Het Bentinck Fonds heeft een fraaie historie dat is ontstaan in het begin van de jaren zeventig. Burgemeester Bentinck wilde bij zijn afscheid als burgervader van Soest een blijvend cadeau in de vorm van een fonds dat middelen verschaft om mensen met een beperking aan het bewegen en sporten te krijgen.

Wij zijn  nu bijna een halve eeuw verder en het Bentinck Fonds is nog steeds springlevend en ook heel hard nodig. Sporten is niet alleen gezond, wij merken dat het mensen ook uit hun sociale isolement haalt. Zij maken vrienden, worden gelukkiger, krijgen weer zin in het leven. Wij horen vaak: als ik aan het sporten ben, vergeet ik mijn beperking. 

In 2020 willen wij het Bentinck Fonds nog bekender maken onder de bevolking van Soest. Wij introduceren ‘Vriend van het Bentinck Fonds’. Met een jaarlijkse donatie kunt u iemand een jaar lang laten sporten. Wat een mooie kerstgedachte is dat. Elders in deze nieuwsbrief staat de mogelijkheid om u aan te melden

Ik wens u en uw naasten een goed en gezond 2020.  Graag tot ziens bij een van onze activiteiten en ik hoop dat wij u mogen begroeten als ‘Vriend van het Bentinck Fonds’.

Eric Borgts
Voorzitter Bentinck Fonds

Het bestuur:

Inzetje: Mieke ten Cate
Boven vlnr: Niels van Looveren, Eric Borgts, Theo Smalbraak
Onder vlnr: Arjan Kastelein, Magdaleen Timmermans, Paul Walter

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier