• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Mieke ten Cate, bestuurslid van het eerste uur

zaterdag 28 maart 2020

In memoriam 

Onwerkelijk, maar toch is ‘t zo.

Afgelopen woensdag, 25 maart 2020, is ons bestuurslid Mieke ten Cate overleden.

Wij verliezen met Mieke een markant bestuurslid.

Mieke heeft heel veel betekend voor Stichting Het Bentinck Fonds.

Zij was in 1973 één van onze eerste bestuursleden en vanaf dat moment was zij betrokken bij allerlei activiteiten van het Bentinck Fonds. Als fysiotherapeut begeleidde zij tot voor enkele jaren terug, elke zaterdagmorgen, hààr zwemgroep. Menig begeleider van het zwembad heeft met haar een robbertje moeten vechten, als het in haar niet te stuiten passie niet goed genoeg geregeld was. Maar altijd was zij er en had zij voor iedereen een warm woord klaar. Tot een week of drie geleden, toen het ineens echt stil werd. Haar ziekte heeft op harde wijze een einde gemaakt aan haar wens nog zoveel te willen betekenen voor mens en maatschappij en om nog zoveel mogelijk te genieten. Gelukkig heeft zij het afgelopen najaar nog een mooie reis naar Bhutan gemaakt.

Dankbaar zijn wij voor alles wat Mieke heeft kunnen betekenen voor onze medemensen met een beperking in Soest. Met passie en enthousiasme werkte zij hard om deze mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.

Mieke had aan ons meegedeeld haar bestuurswerk te willen afronden. Maar dat het op deze manier zou gebeuren, hadden ook wij uiteraard niet verwacht.

Wij wensen de familie van Mieke,alsmede haar vrienden en bekenden veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

In 2015 verscheen een interview van Peter Beijer met Mieke ten Cate in de Soest Nu. Dit interview is hier te lezen: Interview Mieke

Het Bestuur van Stichting Het Bentinck Fonds:

Eric Borgts

Theo Smalbraak

Paul Walter

Magdaleen Timmermans

Niels van Looveren

Arjan Kastelein
  

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier