• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Geslaagde Open Huis bij Prinses Maxima Manege

maandag 13 oktober 2014

Zondag 12 oktober was er "open huis" bij de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Met onder meer een optreden van Nicole den Dulk (paralympisch
dressuurruiter en winnares van twee bronzen medailles tijdens de Wereldruiterspelen in Caen)

Er werd een gevarieerd hippisch programma geboden. Grote verrassing was de bijdrage die verzorgd werd door Nicole den Dulk, paralympisch dressuurruiter en winnares van twee bronzen medailles tijdens de Wereldruiterspelen in Caen. Zij liet met haar indrukwekkende demonstratie zien dat paardrijden mogelijk is voor iedereen, ook als je een dwarslaesie hebt! Dit sluit feilloos aan op de focus van de manege op ieders mogelijkheden ongeacht beperkingen.

Amazone Marrigje van Baalen,ambassadrice van de Prinses Máxima manege, opende het programma met een instructieles waar de nadruk lag op het belang van dressuurmatig rijden voor de gezondheid van de paarden. Hierna volgden drie demonstraties equicoaching, equitherapie en logopedie met het paard als co-therapeut naast de psychologe, fysiotherapeute en logopediste. Bezoekers konden zelf ervaren wat de effecten zijn van huifbedrijden en een indruk krijgen van de prestaties die geleverd worden door de ruiters met een beperking.

De Prinses Máxima Manege is een hippisch therapeutisch centrum, gelegen op het terrein van Dennendal aan de Dolderseweg 170 in Den Dolder. Dankzij de
inzet van meer dan 80 vrijwilligers komen hier wekelijks 250 ruiters met een beperking voor paardrijles of therapeutische begeleiding met paarden, zoals huifbedrijden, equicoaching, fysiotherapie en logopedie te paard.

Meer info: website van Prinses Maxima Manege

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier