• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Koen Vrijmoet nieuw bestuurslid Bentinck Fonds

maandag 5 oktober 2020

Koen Vrijmoet is kort geleden toegetreden tot het bestuur van het Bentinck Fonds. Hij stelt zich graag aan u voor.

In de loop der jaren kwam ik in mijn werk steeds meer in aanraking met patiënten met een beperking in vestigingen van onder meer de Amerpoort en ouderintiatieven voor huisvesting.
Op hockeyvereniging MHC Soest werd, met steun van het Bentinckfonds, G-Hockey georganiseerd, waaraan ik een aantal jaar als trainer heb mogen bijdragen.

Meer recent ben ik als huisarts naast de dagelijkse praktijk, werkzaam voor Sherpa en Amerpoort.

In die contacten werd me duidelijk hoe weinig er eigenlijk door mensen met een beperking wordt gesport en hoe geweldig leuk het is wanneer dat wel gebeurd.

Het is fantastisch om te zien wat een energie het geeft aan sporters en begeleiders om je met elkaar uit te leven. Sporten is goed voor iedereen, niet alleen omdat het fysiek gezond is, maar vooral om dat het een van de beste manieren is om je ‘hoofd leeg te krijgen’, afstand te kunnen nemen van dagelijkse problemen en misschien wel het belangrijkste: om sociale contacten op te doen.

De stap om te gaan sporten is voor mensen met een beperking niet altijd gemakkelijk. Voor hen en hun ouders kan het best eng zijn, om met een stok te gaan lopen zwaaien op een veld met anderen, of om ‘zomaar’ het water in te springen. Daarbij brengt het sporten met beperkingen vaak extra kosten met zich mee wat niet iedereen kan opbrengen.

Sinds mijn verhuizing naar Soest in 1998 ben ik bij verschillende gelegenheden het Bentinck Fonds tegengekomen. Vooral omdat collegahuisartsen zoals Paul Walter, erbij betrokken waren.
Het Bentinck Fonds kan de stap om te gaan sporten een beetje makkelijker maken. Ondersteuning bij mogelijke financiële drempels en door te helpen de doelgroep en sportverenigingen met elkaar in contact te brengen.

Ik hoop dat ik de komende jaren als bestuurslid kan bijdragen om dit oer-Soester fonds te helpen deze doelen te verwezenlijken.

Koen Vrijmoet

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier