• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Nieuwe rolstoelen voor zwemgroep

maandag 29 november 2021

Het Bentinck Fonds faciliteert zwemmen voor mensen met een beperking op zaterdagochtend in Sportboulevard De Engh aan de Dalweg in Soest. Vorige week kregen de zwemmers twee nieuwe rolstoelen. 

Voor mensen met een beperking is zwemmen een heerlijke manier van ontspannen en bewegen. Voorzitter Eric Borgts van het Bentinck Fonds: ,,Zwemmen is zorgeloos en gewichtloos. Je zweeft in het water. Voor mensen met een beperking is zwemmen een mogelijkheid om toch optimaal in beweging te komen. Dat is dan ook de reden dat wij het zwemmen faciliteren. Elke zaterdag zorgt vrijwilligster Marieke Wiegmans dankzij haar grandioze begeleiding voor veel geluksmomenten in het water."

Voor het vervoer van kleedkamer naar water had het Bentinck Fonds nieuwe rolstoelen nodig. Die zijn onlangs aangeschaft. 

Eric: ,,Dankzij de Rabo ClubSupport-actie hebben wij onze zwemgroep voorzien van twee nieuwe rolstoelen. Daarmee kunnen de zwemmers van de kleedkamer in het water gereden worden."

De nieuwe banner en de stickers op de rolstoelen zijn gesponsord door Niels Landaal van Pressto B.V. en ontworpen door Roberth Revier. Super bedankt daarvoor.

Het fotoverslag is van Jan Frommink, hartelijk dank voor de mooie plaatjes!

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier