• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Andr� Hooft en zijn team �De Winnende Goal� zijn er klaar voor.

woensdag 19 juli 2017

Feest op de Pedalen – Iedereen doet mee !! Recreant van SO Soest daagt De Engetrappers en de Zamballers van VVZ'49 uit om mee te doen

Veel Soesters hebben zich aangemeld voor het Feest op de Pedalen. Het Spinning-event dat op maandag 21 augustus in de Gildetent wordt gehouden. Het evenement wordt georganiseerd door het Bentinck Fonds. Een van de deelnemende teams is het team “De Winnende Goal” samengesteld uit de recreantenploeg van SO Soest. Teamcaptain André Hooft (47) legt uit waarom de voetballers meedoen met het sportieve festijn waar gildesfeer, sportiviteit en aandacht voor sporters met een beperking samenkomen.

“Het vijftal waarmee wij deelnemen aan het Feest op de Pedalen voetbalt elke zaterdagmiddag bij SO Soest. Elke week voetballen wij bij de club een onderling partijtje. Een hobby zoals in ons dorp onder andere ook uitgeoefend wordt door De Engetrappers op de Eng en de Zamballers bij VVZ’49. Tijdens één van jaarlijkse hoogtepunten, Het Stramme Kuitentoernooi in mei (dat traditioneel elk jaar door De Engetrappers gewonnen wordt), kwam tijdens de borrel dit spinevenement ter sprake. Vanuit onze groep deed Gerard van de Breemer al mee met een ander team en hij moedigde ons aan om ook met een team voetballers in te schrijven. Misschien wel vanwege de sfeer van overmoed die vaak tijdens de derde helft ontstaat, was ons team snel compleet.”

Dat Hooft en zijn mannen voor de opmerkelijke teamnaam De Winnende Goal kiezen heeft een bijzondere achtergrond: “Onze teamnaam zegt alles en niks over onze voetbalhobby. Deze goal waarmee ons wekelijkse potje eindigt is op dat moment het allerbelangrijkst en onbelangrijke moment van de week en het begin van veel lof- en smaaduitingen naar de maker van die goal.”

Wat verwacht André Hooft met zijn team ‘De Winnende Goal’ tijdens het Feest op de Pedalen? “Wij gaan de sportieve strijd oppakken als het allerbelangrijkste onbelangrijke moment op de hele wereld. Onze spinfiets zal rood gaan opgloeien van onze inspanning en we zullen elkaar opzwepen om het snot voor de ogen te gaan fietsen. Dat alles met een niet-zichtbare relativering dat het spinnen slechts voor de lol is en dat het veel meer gaat om een gezellige avond waarbij Het Bentick Fonds centraal staat. Wij kunnen sporten hoe en wanneer we willen, anderen hebben daarvoor extra hulpmiddelen en faciliteiten nodig. Daar willen we graag ons fietskilometertje aan toevoegen. Maar natuurlijk komen wij ook voor de gezelligheid en de sfeer. Wij zijn echte gildemannen en wij houden van een feestje.”

Een voetbalteam op de fiets. Gaat dat wel goed. Is André Hooft niet bang om voor een stel  ‘koekebakkers’ versleten te worden? “Tja, daar vraag je mij wat. Komen we dan aan het elastiek te zitten? Gaan we achterin het peloton om onze moeder schreeuwen? Laten we ons in de chasse patate manoeuvreren? Die kans is klein. Ewout Jansen en ikzelf zijn bijvoorbeeld vaste deelnemers aan de Gilde Toertocht op Gildezaterdag, Rob Huis in ‘t Veld zie je eigenlijk nergens zonder fietshelm, Han Bosz heeft standaard een groot blad van 54 gemonteerd en Albert voetbalt alleen in de wintermaanden omdat hij alle andere zaterdagen fietst, fietst en fietst. Kortom: wij zijn er klaar voor en hierbij dagen wij onze voetballende vrienden van de Engetrappers en de Zamballers van VVZ’49 ook uit om de fietshandschoen op te pakken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Aanmelden voor Feest op de Pedalen - klik op deze link

Het Stramme Kuiten Toernooi bij SO Soest Tijdens de borrel ontstaat het idee om mee te doen

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier