info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Benieuwd wat jij kunt doen?

Bekijk onze activiteiten

Derde Soester G-honkbaltoernooi bij The Knickerbockers

03-02-2016

Ook mensen met een beperking kunnen honkballen

SOEST - Zaterdag 20 februari wordt het derde Soester G-honkbaltoernooi gehouden in sporthal Beukendal aan de Beukenlaan in Soest. Zes honkbalteams uit alle delen van het land doen mee met dit toernooi waar de Olympische gedachte hoogtij viert. Meedoen is belangrijker dan winnen.

De organisatoren Jochem van Nuss en Jolanda Zoetelief kijken uit naar het evenement. Van Nuss legt uit waarom honkbal juist zo geschikt is voor mensen met een beperking:  “Ouders of verzorgers van mensen met een beperking denken vaak dat honkbal niks is voor hun kind. Het tegendeel is waar. Letterlijk iedereen kan en mag meedoen. De spelregels worden aangepast aan de handicap van de deelnemer. Desnoods duwen we iemand in een rolstoel naar het honk toe. Het gebeurt dikwijls dat spelers dan door de tegenstander geholpen worden. Het Bentinck Fonds ondersteunt ons en hun motto is ‘Je kan meer dan je denkt’. Nou: deze slogan gaat perfect op voor het G-honkbal.”

Aan het toernooi, dat voor de derde keer wordt gehouden in de Soester sporthal Beukendal, doen zes teams uit het hele land mee. Jolanda Zoetelief legt uit: “JK Breda, Saints Rotterdam, twee teams van Noorderstars Amsterdam, Redcaps Leusden en uiteraard The Knickerbockers doen mee. Stuk voor stuk teams waarbij spelvreugde en ontspanning voorop staan. We weten nu al dat we op 20 februari zes winnaars kunnen begroeten. Iedereen heeft plezier deze dag.”

Het G-honkbal bij The Knickerbockers uit Soest kan nog wel wat versterking gebruiken. Jochem van Nuss is druk bezig met ledenwerving. “Bij instellingen zoals Sherpa en De Amerpoort zijn volgens mij genoeg potentiele honkballers. Wij willen graag in gesprek gaan met deze instellingen om hun de mogelijkheden uit te leggen. Het derde G-honkbaltoernooi op 20 februari is in ieder geval een mooi moment om kennis te maken met de sport. We starten om 11:00 uur en iedereen is van harte welkom om sfeer te proeven. Natuurlijk is de entree gratis.”

Met de ambities van de kleine honkbalvereniging zit het wel goed. Het streven is om in de zomer het nationale G-honkbaltoernooi (met deelname van 150 personen) naar Soest te halen.

Er is nog volop plaats voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking die graag mee willen doen aan een stoere sport bij een gemoedelijke en gezellige vereniging. Interesse of meer informatie? Neem contact op met Jochem van Nuss (06-30506297) of voorzitter Sjoerd Visser (06-34347353). Mailen kan ook: g-honkbal@knicks.nl.

De website van Knickerbockers: www.knicks.nl  

 


Foto'sNieuwsoverzicht