• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Koninklijke Onderscheiding voor Aad Demage

vrijdag 26 april 2024

Aad Demage was een van de gelukkigen tijdens de lintjesregen op 26 april. Hij kreeg de versierselen als Lid van de Orde van Oranje Nassau opgespeld door burgemeester Rob Metz. Aad kreeg deze hoge eer vanwege zijn buitengewone inzet voor verschillende gemeenschapsinitiatieven, waaronder zijn bijdragen voor ons Bentinck Fonds.

Al meer dan dertig jaar is Aad een vaste waarde binnen de zwemactiviteiten georganiseerd door het Bentinck Fonds voor mensen met een beperking. Daarnaast heeft Aad zich meer dan 25 jaar lang wekelijks ingezet voor zwemmen met de zwaar gehandicapte Roezbeh. Hij neemt Roezbeh regelmatig mee op sleeptouw en biedt zo waardevolle ondersteuning aan zijn ouders.

Aad's vrijwillige inspanningen strekken zich uit over verschillende gebieden van het gemeenschapsleven. Hij heeft een langdurige bijdrage geleverd aan het uitwisselingsprogramma Soest-Kozle en is actief betrokken bij scoutinggroepen, waaronder de Hopman Masselman Groep en de Fakkeldraagsters. Daarnaast heeft hij zich al een kwart eeuw ingezet voor de Prinses Máxima Manege in Den Dolder, waarbij hij ervoor heeft gezorgd dat de manege een speciaal huifbed kreeg om mensen met een beperking in staat te stellen te paardrijden.

Het Bentinck Fonds feliciteert Aad Demage van harte met deze welverdiende erkenning en bedankt hem voor zijn steun en toewijding.

Lees hier het interview dat wij in 2022 met Aad hebben gehad:

Aad Demage

foto: Jaap van den Broek

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier